Het Mtief - de band

Het Motief is de band rondom songwriter Jesse van den Elsen. Zangeres Jozan van Balkom weet met haar prachtige stem de gevoelige snaar te raken. In de vaak akoestische composities is een opvallende rol weggelegd voor cellist Jostijn Ligtvoet, maar ook de andere muzikanten laten zich van hun beste kant horen. De teksten zijn levendig en er zit een levensvisie achter die eenvoud en soberheid uitstraalt. Al met al het bewijs dat Het Motief meetelt binnen de verhalende Nederpop.

 

Het Motief
divider

'voor de wind'

In de herfst van 2016 verscheen 'Voor de Wind', het debuutalbum van Het Motief. Het derde album van de hand van songwriter Jesse van den Elsen. Ook op dit album overheerst het optimisme. Maar het stormt in de wereld. Dus de vraag is: hoe blijf je ondanks alles stevig in je schoenen staan? Ga je afglijden of het leven toch volop leven?

 

Album "Voor de Wind"

De pers over Het Motief en het debuutalbum 'Voor De Wind'

"Jesse van den Elsen schetst modern hartzeer en standvastige levenshoop op het debuutalbum van Het Motief. Goudeerlijke transparante liedjes waarin de nadruk ligt op de tekst die ondertussen slim is verweven in subtiele melodieën en sobere arrangementen. Een prominente rol is weggelegd voor de glasheldere stem van Jozan van Balkom."
Brabants Dagblad

"Dit zijn geen liedjes. Dit zijn verhalen op muziek. Poëtische verhalen bovendien. Met de cello van Jostijn Ligtvoet en de zang van Jozan van Balkom is de mineur nooit ver weg. Maar telkens wanneer je verwacht dat iets in drama eindigt, wordt de toon juist positief. Wie houdt van Nederlandstalig, klein en lief, luistert naar Het Motief."
Telegraaf

"Muzikaal steken de songs uitstekend in elkaar. Zo zorgt cellist Jostijn Ligtvoet voor extra warmte in de muziek. Zangeres Jozan van Balkom heeft door haar timbre wel iets weg van Lenny Kuhr en ook Jesse van den Elsen heeft een prettige stem. De teksten intrigeren. En het album Voor de Wind heeft precies de energie waar je op hoopt."
In De Ban Van

"De Nederlandstalige liedjes schuren langs kleinkunst en theaterpop. Zangeres Jozan van Balkom zingt de levendige teksten helder en soms kwetsbaar. De songs zijn divers van stijl. Van jazzpop tot het typische gitaarluisterlied. Wellicht ziet men Het Motief op het Oerolfestival terug."
Mpodia

Jesse van den Elsen

Liedjesschrijver en theatermaker Jesse (1974) ging de bühne op met zijn eigen werk in 2005. Onder zijn eigen naam verscheen in dat jaar de gedichten- en liedjesbundel 'Hete Zon'. Inmiddels bracht hij 3 albums uit. 'Kruisvaarder' (2008), 'Waterloper' (2011) en 'Voor de wind' (2016). 'Voor de wind' is het eerste album van de band Het Motief. Jesse is eigenaar van Het Motief Producties.

 

Jesse is daarnaast artistiek leider van Theatergroep Trots van ROC de Leijgraaf. Trots heeft een succesvolle eerste theatertoer gespeeld met de voorstelling 'Steen voor Steen'(2016). Momenteel wordt gewerkt aan de voorstelling 'Zilverland' (toer vanaf juni 2017).

Jozan van Balkom

Zangeres Jozan (1987) studeerde af op het conservatorium op de vakopleiding muziektheater in Tilburg in 2010. Ze stond met haar afstudeervoorstelling op theaterfestival Boulevard. Januari 2012 is ze gestart als zangeres bij Het Motief. Jozan is daarnaast actief als regisseur en zangdocent onder andere bij Theatergroep Trots.

Jostijn Ligtvoet

Cellist Jostijn (1981) heeft in 2008 het conservatorium afgerond en heeft in heel wat klassieke orkesten en ensembles gespeeld. Daarnaast heeft hij lesgegeven op verschillende muziekscholen en dirigeert hij een klein blazersensemble. Momenteel is Jostijn actief als professioneel fotograaf. Jostijn is in december 2013 begonnen bij Het Motief.

Joost Borgonjen

Joost (1974) maakt al bijna 25 jaar muziek, in veel verschillende stijlen. Na uiteenlopende rock-soul-funk- en rock&roll coverbands was hij een lange periode actief in de P-funk. Joost is maart 2012 gestart als gitarist bij Het Motief.

Lennart van Dijk

Lennart (1986) studeerde af op het conservatoirum in Tilburg in 2013. Momenteel speelt Lennart in diverse bands in diverse stijlen. Ook is Lennart actief als muziekdocent. Lennart speelt contrabas bij Het Motief sinds februari 2014. Daarnaast is Lennart muzikaal leider van Theatergroep Trots.

Roy Veltien

Drummer Roy (1987) is momenteel bezig zijn studie muziektherapie af te ronden in Nijmegen. Daarnaast geeft hij les bij de drumscholen Rhythm Impact en Beat It slagwerkopleidingen. Ook is hij actief in diverse bandjes. Vanaf november 2013 is Roy verantwoordelijk voor de drumpartijen in Het Motief. Roy is ook als drummer betrokken bij Theatergroep Trots.